Peter Claeys: Van voetbalscheidsrechter tot padelscheidsrechter

Interviews, Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Products You May Like

Peter Claeys, voormalig voetbalscheidsrechter die de overstap heeft gemaakt naar padel, floot de Finlandse finale van de Premier Padel P2 tussen Josemaria/Sanchez en Araujo/Ortega. Het was zijn eerste ervaring met een finale op dit niveau en hij besloot terug te kijken op de reis die hem hier heeft gebracht.

Na meerdere Premier-toernooien te hebben gefloten (Riyadh, Doha, Puerto Cabello, Brussel, Sevilla, Bordeaux), kreeg Claeys de kans om naar Rome te gaan en voor het eerst de finales te bereiken. Hij was arbitrage-assistent bij beide finales en bleef zichzelf continu verbeteren als een ware professional.

Bij elke wedstrijd bereidt Claeys zich goed voor alsof het een finale is, omdat hij vindt dat alle spelers dat verdienen. Zelfs als VAR hanteert hij dezelfde idee. Hij observeert zoveel mogelijk wedstrijden om te leren van elke situatie en zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Na zijn ervaring in Finland tijdens de vrouwenfinale voelde Claeys veel zelfvertrouwen en erkenning van zijn capaciteiten. Ondanks de stress deed hij zijn werk goed en verdiende hij respect van de spelers en coaches. Het was de beloning voor jarenlang hard werken.

Products You May Like

Articles You May Like

De Padel Expertise Cup: Een Nieuwe Golf van Netwerkgelegenheden