French Padel Team Excels in Death Group

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

Einde van de groepswedstrijden voor de Fransen, die erin slaagden om als eerste te eindigen in de “death group”. Zoals elke avond keert Robin Haziza terug naar de microfoon van Padel Magazine over de prestaties van zijn spelers, de aankomende wedstrijd en ook over de speelomstandigheden ter plaatse.

Het is enorm bevredigend om als eerste te eindigen in de death group. Toen we de loting zagen, kan ik zeggen dat we niet slim waren. We wisten dat België een sterk team had en ons twee jaar geleden versloeg… We kennen ook Portugal met Catarina Nogueira, 40e van de wereld en Sofia Araujo, 12e van de wereld. Portugal was de favoriet van de groep. Als eerste uit de groep komen is een echte prestatie.

Het was erg gecompliceerd tegen België, die een schitterend team hebben, vooral met Wyckaert en Mestach. Deze ploeg had het Italiaanse team al verslagen tijdens de laatste Wereldkampioenschappen. Ze hadden een mooie wedstrijd, ze waren erg moedig. Alix en Jess hadden moeite tegen dit geweldige team, maar ze deden hun best. De ploeg bleef heel hecht achter hen, terwijl ze het tweede punt probeerden te behalen.

Het was een nieuwe opstelling voor Camille en Léa. Daarna deden Carla en Charlotte ook goed werk, spelend onder extreme hitteomstandigheden. We kennen dit Nederlandse team, het speelt erg goed. Ze verloren in de beslissende wedstrijd tegen Zweden, dus het is duidelijk een erg goed team. Ze lijken een beetje op België met twee zeer goede spelers voorin en die, net als wij, spelers hebben die regelmatig trainen en in de leerfase zitten.

We moeten voorzichtig zijn, het is een moeilijke kwartfinale, ook al spelen we als tweede in de groep. Maar we benaderen deze kwartfinale met veel vertrouwen en veel zin. Sommige spelers hadden veel moeite om uit de wedstrijd te komen. Onder de Nederlandse vrouwen waren er enkele die zich niet goed voelden. De omstandigheden zijn echt extreem, er staat veel wind.

Products You May Like