Alles wat je moet weten over de Oostenrijkse Open

ATP, Dominic Thiem, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

De Oostenrijkse Open, de 80e editie van het iconische toernooi, begint op maandag 22 juli en eindigt met de finales op zaterdag 27 juli. De wedstrijden vinden plaats in het Oostenrijkse stadje Kitzbühel, bekend om zijn schilderachtige uitzichten met tennisbanen omgeven door bergen. De topzaad voor de Austrian Open dit jaar is de verdedigend kampioen Sebastian Baez.

Spelers en wedstrijden

Andere topzaadjes in het toernooi zijn Alejandro Tabilo, Tomas Martin Etcheverry, Pedro Martinez en Sebastian Ofner. Wildcards zijn toegekend aan Oostenrijkse hoopvolle Lukas Neumayer en Joel Schwaerzler, met de Italiaanse jongere Francesco Passaro die de laatste plek heeft ingenomen. Matteo Berrettini is ook aanwezig, met de Italiaan die zijn opmars in de ranglijsten wil voortzetten na een lange periode van blessureleed.

Prijs en puntverdeling

Het toernooi in Kitzbühel valt onder ATP 250 niveau, met in totaal €579.320 prijzengeld. Vorig jaar won Sebastian Baez van Dominic Thiem in de finale, maar er was ook thuisoverwinning in het dubbelspel dankzij Alexander Erler en Lucas Miedler.

Products You May Like