Jannik Sinner ondervindt gezondheidsproblemen na Wimbledon-nederlaag tegen Medvedev

ATP, Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Tennis Nieuws, Wimbledon

Products You May Like

Jannik Sinner heeft een Wimbledon-kwartfinale verloren van Daniil Medvedev, waarbij de Italiaan zijn gezondheidsproblemen na de wedstrijd beschreef. Sinner werd verslagen in vijf sets door Medvedev, 6(7)-7 6-4 7-6(4) 2-6 6-3, waarbij de Rus zijn eerste overwinning behaalde in een head-to-head sinds april 2023 na vijf opeenvolgende nederlagen.

Fysieke situatie en toernooiresultaten

Sinner nam een medische time-out in de derde set en verliet de baan. De nummer 1 van de wereld heeft zijn fysieke situatie toegelicht bij de pers, maar wilde niets afdoen aan zijn tegenstander. Hij onthulde: “Vanochtend voelde ik me niet geweldig. Ik had wat problemen. Toen met de vermoeidheid was het zwaar. Maar niets af te dingen op Daniil. Ik denk dat hij heel slim heeft gespeeld. Hij speelde goed tennis.”

Sinner voegde eraan toe: “Ik voelde me niet geweldig. Ik heb niet overgegeven. Maar nam wat tijd omdat ik behoorlijk duizelig was. Ja, eigenlijk had ik buiten de baan misschien wel de moeilijkste tijd. Ik ben twee jaar geleden vaak gestopt met spelen. Ik wil niet stoppen als het maar een beetje ziekte of ziek zijn is.”

Positieve kijk op toekomstige toernooien

Ondanks zijn vertrek uit Wimbledon lijkt Sinner de positieve kanten van het grasseizoen te benadrukken na het winnen van de titel in Halle en opnieuw de kwartfinale te bereiken op SW19. “Het geeft me nog steeds vertrouwen voor de volgende toernooien,” zei Sinner. “Het is moeilijk te verteren. Maar het seizoen verloopt zeer positief, veel overwinningen, niet zo veel nederlagen.”

Sinner is van plan volgende week terug te keren naar actie op het gravel in Bastad, terwijl de aandacht zich richt op de Olympische Spelen in Parijs. Het is jammer dat Jannik Sinner met ziekte te maken had, maar hopelijk kan hij rusten en herstellen voor het toernooi in Bastad volgende week, aangezien dat het enige graveltoernooi is waarvoor hij is ingeschreven voorafgaand aan de Spelen in Parijs.

Products You May Like