Pablo Lima en zijn carrière in Padel

Padel Internationaal, Padel Nieuws

Products You May Like

Toen Pablo Lima met pensioen ging als professionele speler, had de Braziliaan de wereld van padel zeker niet verlaten. Vandaag vinden we hem aan het hoofd van de PPA: de spelersvereniging van professionele padelspelers (PPA).

Pablo Lima stond drie jaar lang op de eerste plaats ter wereld, naast Fernando Belasteguin… En daarvoor was hij, samen met Juani Mieres, de onverwoestbare nummer 2. Deze zes jaar met Mieres waren volgens Lima “belonend” maar ook “erg zwaar”.

De rivaliteit met Bela en Juan Martin

Jarenlang was het duo Mieres/Lima de runner-up van Bela/JMD. Ondanks verschillende titels en overwinningen tegen de nummer 1 spelers van die tijd, bleef het duo in de schaduw. Juani Mieres en Pablo Lima waren de belangrijkste “rivalen” van Bela en Juan Martin.

Alles veranderde voor Pablo Lima toen JMD en Bela uit elkaar gingen. De Braziliaan kwam naast King Bela te staan en dit nieuwe duo bereikte de top van het podium. Een samenwerking die Lima voor altijd zou markeren.

Sinds Bela’s blessure in 2018 zijn beide spelers er niet in geslaagd om de nummer één positie te heroveren. Het tijdperk van het succesvolle duo was voorbij.

Products You May Like