Andy Murray bereikt mijlpaal van 1000 ATP Tour-wedstrijden

Andy Murray, ATP, British Tennis Players, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Andy Murray is slechts de 19e speler in het Open Era die zijn 1000e ATP Tour-wedstrijd speelt, door zijn eerste wedstrijd te winnen op Queen’s Club sinds 2021. Murray versloeg Alexei Popyrin met 6-3 3-6 6-3, in wat de laatste verschijning van de Brit op het toernooi zal zijn dat hij een record vijf keer heeft gewonnen.

Na de wedstrijd gaf Murray aan dat het zijn 1000e tour-level wedstrijd was door het op de tv-camera te schrijven, maar de 37-jarige gaf toe dat hij eigenlijk niet op de hoogte was van de prestatie totdat zijn moeder, Judy Murray, hem had verteld. Murray zei: “Ik voelde me niet zo geweldig. Het was genoeg voor vandaag. Ik had niet door dat het mijn 1000e wedstrijd was tot mijn moeder me er net voor vertelde. Het zijn veel wedstrijden. Veel slijtage aan het lichaam. Het is niet gemakkelijk, maar ik heb het weten door te zetten.”

Murray is slechts de vijfde actieve speler die deze mijlpaal bereikt, naast Novak Djokovic (1324), Rafael Nadal (1300), Fernando Verdasco (1006) en Richard Gasquet (1004). Ondanks deze prestatie is dit pas Murray’s zevende overwinning van 2024, zoals hij zelf opmerkte in zijn interview na de wedstrijd. Murray zei: “Het is moeilijk tijdens de wedstrijd, maar het is een grote beloning aan het einde voor het harde werk en de inspanningen die ik tijdens de wedstrijd heb geleverd. Ik heb dit jaar niet veel gewonnen. Het is een moeilijk seizoen geweest. Ik heb het goed uitgeserveerd. Ik heb het goed gedaan om aan het einde door te komen.”

Met Wimbledon een paar weken verwijderd, wil Murray wat vertrouwen opbouwen en wedstrijden in de benen krijgen. Hij zal vandaag zijn Wimbledon-voorbereiding voortzetten op Queen’s, wanneer hij het opneemt tegen de nummer 43 van de wereld, Jordan Thompson.

Products You May Like