The Financial Struggles of Professional Padel Players

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Premier Padel

Products You May Like

Tijdens een interview met Padel Magazine bij Betclic Premier Padel Bordeaux P2, keerde Miguel Lamperti terug naar de huidige condities van de spelers van professionele padel. De Argentijn, die nu op de 49e plaats staat in de FIP-ranking, legde ons uit dat het voor spelers zoals hij die niet langer deel uitmaken van de elite van de wereldwijde padel, niet gemakkelijk is om financieel rond te komen.

Van daar tot spijt van de WPT? De inwoner van Bahia Blanca antwoordde: “Voor mij heeft de World Padel Tour geweldig werk gedaan. Uiteindelijk proberen we altijd alles te verbeteren, maar ik geloof dat de World Padel Tour de lat heel hoog heeft gelegd.”

De 2024-kalender van Premier Padel laat zien dat het voor spelers die niet in de Top 20 of 30 staan, erg duur is geworden. Het is bijna onmogelijk om een coach te hebben en hem te kunnen betalen. Op een eerste ronde of een achtste ronde winnen we €2000 en de kosten bedragen €3000. En nogmaals, je moet erin slagen om de achtste ronde te bereiken, wat niet altijd gemakkelijk is.

Zoals we zien in het prijzengeld van 2024, hebben spelers die verliezen in de kwalificaties geen geld. Ze moeten dus veel sponsors hebben om rond te kunnen komen. Maar wanneer je de 100e speler padel wereldwijd bent, is het niet gemakkelijk om investeerders aan te trekken.

Niet te vergeten is dat om punten te verdienen en deel te nemen aan belangrijke toernooien, je ook moet reizen naar de FIP Tour, een circuit met zeer lage financiële beloningen en dat vaak aanzienlijke reizen vereist.

Products You May Like