Jannik Sinner Bevestigd Als Nieuwe Nummer 1

ATP, Jannik Sinner, Novak Djokovic, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Jannik Sinner is bevestigd als de 29e herenenkelspeler nummer 1 na de conclusie van Roland Garros, nadat Novak Djokovic gedwongen werd zich terug te trekken uit het toernooi vanwege een blessure aan zijn rechterknie. Sinner wist dat er bij dit toernooi een grote kans was voor hem om de top van de ATP-ranking te bereiken voor de eerste keer, en hij zou dit bevestigd hebben door zijn eerste Roland Garros-finale te bereiken. Hoewel, de 22-jarige hoeft dit niet langer te doen, met de terugtrekking van Djokovic die een einde maakte aan zijn 10e periode als wereld nummer 1. De Italiaan kreeg het nieuws te horen op de baan, nadat hij Grigor Dimitrov in straight sets had verslagen om zijn eerste halve finale op de Paris major te bereiken.

Impact op Italiaanse Tennis

In het afgelopen jaar heeft Sinner een nieuw niveau bereikt na het winnen van zijn eerste Grand Slam-titel op de Australian Open en zijn eerste twee Masters 1000-titels in Toronto en Miami, evenals het bereiken van de finale van de ATP Finals in Turijn. Sinner heeft slechts twee van zijn 33 wedstrijden in de eerste helft van 2024 verloren, tegen Carlos Alcaraz in Indian Wells en Stefanos Tsitsipas op de Monte Carlo Masters, waardoor hij de eerste Italiaanse nummer 1 in het enkelspel wordt.

Italiaanse Tennisbeweging

Er staan momenteel negen Italiaanse spelers in de top 100, met het land onder leiding van Sinner dat in november voor het eerst in 47 jaar de Davis Cup heeft gewonnen. Sinner wordt officieel nummer 1 op maandag, maar eerst zal hij proberen zijn eerste Roland Garros-finale te bereiken wanneer hij op vrijdag tegen eerder genoemde Alcaraz speelt. Zoals Jannik Sinner al zei, is het jammer dat hij wereld nummer 1 moet worden door een blessure van Novak Djokovic. Toch is het moeilijk om niet te erkennen dat Sinner de status als de best gerangschikte speler in de ATP-ranking verdient, aangezien hij veruit de beste speler op de Tour is sinds de US Open van 2023.

Products You May Like