David Goffin bekritiseert het Franse Open publiek na incident met kauwgom

ATP, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

David Goffin heeft kritiek geuit op het publiek van het Franse Open, nadat hij onthulde dat iemand hun kauwgom naar hem spuugde tijdens de eerste ronde wedstrijd. Goffin versloeg de Franse wildcard Giovanni Mpetshi Perricard met 4-6 6-4 6-3 6(4)-7 6-3, in meer dan drie-en-een-half uur gisteravond in Parijs. Ondanks het winnen van zijn eerste wedstrijd op Roland Garros sinds 2022, leek Goffin niet blij te zijn met hoe hij werd behandeld op Court 14.

“Wanneer je drie-en-een-half uur lang beledigd wordt, moet je het publiek een beetje uitdagen,” zei Goffin. “Het gaat duidelijk te ver, het is totaal gebrek aan respect. Het wordt echt te veel. Het begint op voetbal te lijken, binnenkort zullen er rookbommen zijn, hooligans en gevechten op de tribunes. Het begint belachelijk te worden. Sommige mensen zijn er meer om problemen te veroorzaken dan om een sfeer te creëren.”

“Iemand spuugde hun kauwgom naar mij. Het [de wedstrijd] werd ingewikkeld. Daarom wilde ik kalm blijven. Als ik er boos over was geworden, had het me kunnen destabiliseren.” Vervolgens, nadat hij zijn frustraties had geuit na de wedstrijd, onthulde Goffin zijn hoop dat er iets zou veranderen en suggereerde dat het gedrag van het publiek specifiek is voor Roland Garros.

“Veel mensen klagen, veel scheidsrechters voelen dat er veel gebrek aan respect is,” beweerde de Belg. “Dit wordt vaak herhaald in de kleedkamer en onder de ATP-autoriteiten. We zullen daar iets aan moeten doen. Ik denk dat het alleen in Frankrijk gebeurt. Op Wimbledon is dat duidelijk niet het geval. Of in Australië ook niet. En op de US Open is het nog steeds redelijk rustig. Hier [op Roland-Garros] heerst echt een ongezonde sfeer.”

Products You May Like