Rafael Nadal treft Alexander Zverev in nachtmerrie eerste ronde Roland Garros

ATP, Rafa Nadal, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Rafael Nadal heeft een nachtmerrie loting gekregen in de eerste ronde van Roland Garros tegen de vierde geplaatste Alexander Zverev, die net de Italiaanse Open heeft gewonnen. Nadal is niet geplaatst op Roland Garros voor de eerste keer in zijn carrière, wat betekent dat de Spanjaard tegen iedereen in de eerste ronde kon worden geloot.

Nadal en Zverev hebben al 10 keer tegen elkaar gespeeld, waarbij de voormalige het onderlinge duel leidt met zeven overwinningen. De laatste keer dat ze tegen elkaar speelden, was in de halve finale van Roland Garros in 2022, waar Zverev een ernstige enkelblessure opliep in de tiebreak van de tweede set.

Dit zal zeker niet de loting zijn geweest waar Rafael Nadal op hoopte tegen een van de favorieten van het toernooi, aangezien hij waarschijnlijk op een rustige start had gehoopt. Echter, als ongeplaatste loper moet je dat risico nemen. Desalniettemin is Nadal op Roland Garros een andere speler en als hij ergens een fantastische prestatie kan leveren, dan zal het hier zijn.

Er bestaat ook de mogelijkheid dat Zverev zijn gedachten ergens anders heeft, aangezien zijn aanstaande rechtszaak wegens huiselijk geweld tijdens het toernooi zal plaatsvinden. Het is momenteel onduidelijk wanneer deze wedstrijd zal plaatsvinden, aangezien de speelvolgorde in de komende dagen zal worden vrijgegeven.

Products You May Like