The excitement of the 2024 Grand Slam Second Major

Andy Murray, ATP, Dominic Thiem, Novak Djokovic, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

De belangrijkste attractie van de tweede Grand Slam van 2024 staat bijna voor de deur, met een drukke week vol actie inclusief de kwalificaties van de French Open, een WTA 500 toernooi in Straatsburg en een verrassend sterk ATP-veld in Genève. Tennishead heeft alle informatie over hoe je favorieten zoals Novak Djokovic, Andy Murray, Dominic Thiem, Danielle Collins en vele anderen kunt bekijken:
Meeste tennisfans zullen waarschijnlijk alleen afstemmen op Roland Garros, maar vergeet niet om ook uit te kijken naar grote namen in de kwalificatieronde. Spelers zoals tweevoudig toernooifinalist en 2020 US Open-kampioen Dominic Thiem, en de voormalige top 10-speler Diego Schwartzman zullen deelnemen aan de kwalificaties.

Strasbourg is het grootste toernooi van de WTA Tour en is dit jaar opgewaardeerd naar een 500-niveau evenement. Onder de deelnemers zijn Wimbledon-kampioen en 2019 Roland Garros-finalist Marketa Vondrousova, Beatriz Haddad Maia, Danielle Collins en Madison Keys. Tweevoudig winnaar Elina Svitolina (2020 & 2023) keert terug om haar titel te verdedigen, met andere voormalige kampioenen zoals Barbora Krejcikova, Anastasia Pavlyuchenkova en Alize Cornet.

Het ATP 250-toernooi in Genève is dit jaar groter dan ooit, met Novak Djokovic die voor het eerst deelneemt na een late wildcard te hebben ontvangen. Djokovic is op zoek naar extra wedstrijdervaring in de aanloop naar de verdediging van zijn Roland Garros-titel. Verder vind je Casper Ruud, Taylor Fritz, Ben Shelton, Sebastian Baez en het Britse talent Jack Draper als enkele van de topfavorieten.

Naast het Genève-toernooi vinden deze week ook de Lyon Open en het Rabat-toernooi plaats, met verschillende topspelers die het tegen elkaar opnemen. Ugo Humbert, Alexander Bublik en Adrian Mannarino zijn bijvoorbeeld de topfavorieten in Lyon, terwijl Yue Yuan, Anna Blinkova, Sara Sorribes Tormo en verdedigend kampioen Lucia Bronzetti in actie komen in Rabat.

Products You May Like