Alles wat je moet weten over de Guadalajara Open 2023

Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Products You May Like

Met de Grand Slam-toernooien van het jaar al voorbij, hebben tennisfans nog veel om naar uit te kijken met de aankomende Guadalajara Open 2023. In dit artikel geven we je alle essentiële informatie die je moet weten over dit spannende WTA 1000-evenement. Het hoofdtoernooi van de Guadalajara Open begint op zondag 17 september, met de finale van de singles en doubles gepland op zaterdag 23 september. Het spel begint elke dag om 11 uur lokale tijd (18 uur BST). Hoewel de kwalificatiewedstrijden al aan de gang zijn, worden ze naar verwachting later vandaag afgerond.

Ons Jabeur is als hoogste geplaatst voor het enkelspeltoernooi vanwege het terugtrekken van diverse opvallende namen, waaronder Iga Swiatek, Elena Rybakina en Coco Gauff, die recentelijk het US Open-kampioenschap heeft gewonnen. Bovendien heeft de huidige nummer 1 van de wereld, Aryna Sabalenka, ervoor gekozen om niet deel te nemen aan het evenement, wat een spannende kans biedt voor een nieuw gezicht om op dit niveau door te breken. Maria Sakkari, de runner-up van vorig jaar, is als tweede geplaatst voor deze editie en hoopt een stap verder te gaan en de titel te claimen. Naast haar zijn er ook Grand Slam-kampioenen zoals Victoria Azarenka, Jelena Ostapenko, Sloane Stephens en Sofia Kenin, wat zorgt voor een zeer competitief veld. Het toernooi heeft ook wildcards gegeven aan de terugkerende Ajla Tomljanovic, Eugenie Bouchard en de veelbelovende 16-jarige Mexicaanse speler Lya Fernandez.

Na het succesvol organiseren van de WTA Finals heeft Guadalajara de mogelijkheid gekregen om haar eerste prestigieuze WTA 1000-evenement te organiseren. In de inaugurele editie op dit niveau kwam Jessica Pegula als kampioen uit de bus en behaalde zo haar eerste WTA 1000-titel. Echter, Pegula zal dit jaar niet aanwezig zijn om haar titel te verdedigen. Pegula claimde de overwinning door Maria Sakkari overtuigend met 6-2, 6-3 te verslaan. Nu de Griekse speler terugkeert naar het toernooi, zal ze ongetwijfeld een stap verder willen gaan en de felbegeerde titel voor zichzelf willen claimen. Bij het dubbelspel won het duo Storm Hunter en Luisa Stefani vorig jaar de overwinning, ze versloegen Beatriz Haddad Maia en Anna Danilina.

De Guadalajara Open wordt gehouden in het Panamerican Tennis Center, dat zich bevindt in Zapopan, Mexico. Het centrum werd in 2010 ingehuldigd met een tentoonstellingsevenement waar tennislegendes Andre Agassi en Jim Courier aan deelnamen. Het complex beschikt over vier wedstrijdbanen en vier oefenbanen, met het Estadio Akron als het belangrijkste stadion waar tot 7.500 toeschouwers kunnen plaatsnemen. De Grandstand Caliente, met een capaciteit van 2.600, dient als secundair stadion en wordt ondersteund door Court One en Court Two. Als je de spannende wedstrijden van de Guadalajara Open wilt bijwonen, kun je tickets kopen via de officiële website van het toernooi. Zorg ervoor dat je voor updates en beschikbaarheid controleert, aangezien tickets mogelijk beperkt zijn.

Voor het laatste nieuws en updates over de Guadalajara Open kun je terecht op de officiële toernooiwebsite en het officiële toernooi-Twitteraccount.

De Guadalajara Open 2023 belooft een spannend evenement te worden voor tennisliefhebbers. Met een competitief veld en een nieuwe kans voor opkomende sterren om hun stempel te drukken, zal dit WTA 1000-toernooi spannende wedstrijden en onvergetelijke momenten op de baan bieden.

Products You May Like

Articles You May Like

Korea Open: Een Spannende Ervaring voor Tennisfans
De Padel Expertise Cup: Een Nieuwe Golf van Netwerkgelegenheden