4Padel Strasbourg wordt het grootste complex voor padel in het noorden van Frankrijk

Padel Nieuws, Padelclubs

In een spannende ontwikkeling voor liefhebbers van padel wordt de 4Padel Strasbourg het grootste complex voor padel in het noorden van Frankrijk. Alexis Clément, de directeur van 4Padel, heeft onlangs aangekondigd dat het complex in september in totaal 14 banen zal hebben, met de toevoeging van zeven overdekte banen aan de bestaande twee buitenbanen. Deze uitbreiding is het gevolg van de groeiende populariteit van padel in Strasbourg en de omliggende gebieden.

Om aan de toenemende vraag naar padel te voldoen en ruimte te creëren voor de nieuwe overdekte banen, moest Group 4Padel een moeilijke beslissing nemen: het opgeven van de vier overdekte voetbalvelden om een 100% padelcomplex te worden. Deze beslissing werd beïnvloed door de ervaring van andere 4Padel-centra, zoals Toulouse-Colomiers, die al succesvol de overstap van voetbal naar padel hadden gemaakt. Het Toulouse-Colomiers-centrum biedt nu 11 padelbanen, waarvan 8 overdekt.

Hoge bezettingsgraad

Een van de belangrijkste factoren die de beslissing om het 4Padel Strasbourg-complex uit te breiden motiveerde, was de hoge bezettingsgraad van de bestaande padelbanen. Strasbourg heeft een enorme populariteit van deze sport gezien, wat heeft geleid tot aanzienlijke vertragingen bij het reserveren van een baan. In het verleden was het mogelijk om slechts twee dagen van tevoren of zelfs op dezelfde dag een padelbaan te boeken. Vanwege het groeiende enthousiasme onder spelers is het nu noodzakelijk om minstens drie weken van tevoren te plannen. Dit laat zien dat er in de regio een echt en wijdverbreid enthousiasme voor padel is.

Constructie van nieuwe banen

De bouw van de zeven nieuwe padelbanen staat gepland om te beginnen op 17 juli. Deze uitbreiding vereist de herinrichting van de bestaande faciliteiten en de ontmanteling van de vier overdekte voetbalvelden. Als gevolg hiervan zullen liefhebbers van indoor voetbal op zoek moeten gaan naar alternatieve locaties om hun passie te kunnen uitoefenen. De bouwwerkzaamheden zijn gepland voor juli en augustus, met als doel het complex zo snel mogelijk in september te heropenen. Als alles volgens schema verloopt, zal het gerenoveerde en uitgebreide 4Padel Strasbourg-complex klaar zijn om het grootste evenement in de wereld van padel in 2023 te organiseren: de P2000. Dit evenement, georganiseerd onder de FFT Padel Tour, staat gepland voor 24 tot 26 november en zal het talent en de vaardigheid van de beste padelspelers laten zien.

Uitbreiding voor padelliefhebbers

De uitbreiding van het 4Padel Strasbourg-complex is een spannende ontwikkeling voor padelliefhebbers in de regio. Met de toevoeging van zeven overdekte banen wordt het complex het grootste in zijn soort in het noorden van Frankrijk. De beslissing om indoor voetbal op te geven ten gunste van padel was gebaseerd op het succes van andere 4Padel-centra en de grote vraag naar padelbanen in Strasbourg. De bouw van de nieuwe banen gaat van start in juli, met een geplande heropening in september. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat meer spelers toegang hebben tot hoogwaardige padelfaciliteiten en legt de weg vrij voor het P2000-evenement in 2023.

Products You May Like

Articles You May Like

Jasmine Paolini wint haar eerste WTA 1000-titel in Dubai
Geniet van de Cinch Championships 2024 met Keith Prowse VIP-ervaringen
Spanning op het Premier Padel Riyadh P1 toernooi
Andy Roddick Noemt Djokovic als de Beste Tennisser Ooit
Novak Djokovic maakt comeback op Indian Wells na vijf jaar afwezigheid