2024 Seizoen Gelanceerd: Internationale Toernooikalender Voor Padel in Frankrijk

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

We kunnen het zeggen, het is officieel, het seizoen 2024 is echt van start gegaan. Na de start van de FIP-toernooien in Australië is het nu de beurt aan Premier Padel om te beginnen. Laten we eens kijken naar de FIP-kalender, die dit jaar meer evenementen in Frankrijk heeft dan ooit tevoren!

Frankrijk zal dit seizoen drie FIP Rise-toernooien verwelkomen. De eerste zal plaatsvinden van 23 tot 28 juli in Var, in de buurt van Toulon. Volgens de beperkte informatie die we hebben over dit toernooi, zal het gespeeld worden bij TC Toulonnais, een club met 10 buitenbanen! De tweede deadline zal een maand later worden gehouden, ook in Var, maar deze keer aan de kant van Bandol. Het toernooi zou plaatsvinden van 20 tot 25 augustus met een finale die gespeeld zou worden in de haven. De speelomstandigheden zullen waarschijnlijk lijken op die van Toulon, met misschien iets meer wind, zo dicht bij de zee! De laatste datum voor de FIP Rise is van 4 tot 8 september, verder naar het noorden deze keer, aan de kant van Caen! Alle toernooien moeten nog bevestigd worden, maar staan al op het programma van de International Federation of Padel!

Terwijl we dachten dat Spanje prioriteit zou geven aan FIP Gold, zullen er 4 toernooien gespeeld worden in andere landen! Twee zijn gepland voor Mexico en twee voor Frankrijk. Tot nu toe weten we dat er twee FIP Gold-toernooien in Frankrijk zullen zijn. De eerste zal plaatsvinden in september, van 17 tot 22. De gekozen stad… Bordeaux! Richting Lyon voor de tweede FIP Gold die in Frankrijk zal plaatsvinden. Het toernooi zou worden gehouden van 8 tot 13 oktober. Voorlopig moeten de toernooien nog bevestigd worden, zoals de FIP Rise… We zouden dan ook weten waar de finaledraw zal plaatsvinden!

Natuurlijk moeten we het hebben over Premier Padel, het belangrijkste circuit in 2024, met zijn twee toernooien in Frankrijk. De eerste zal plaatsvinden in Bordeaux, in de categorie P2. Van 10 tot 16 juni zullen de beste spelers ter wereld naar Gironde komen om deel te nemen. Tickets voor het evenement zijn al te koop en ze gaan snel! Als je nog geen kaartjes hebt, ga dan naar de officiële kaartverkoop van het evenement. Het tweede toernooi, en niet de minste, zal het langverwachte Greenweez Paris Major zijn, van 30 september tot 6 oktober. De derde editie in de hoofdstad van dit toernooi dat elk jaar een groot succes geniet. Vergeet niet om je tickets te kopen voor dit belangrijke evenement!

Als je goed bent in algebra, heb je misschien opgemerkt dat er slechts 5 toernooien in Frankrijk (behalve Premier Padel) zijn aangekondigd. 3 FIP Rise, 2 FIP Gold… een datum ontbreekt nog. De “Master Final van de FIP Tour” zou hier gespeeld kunnen worden, in een stad die al een toernooi heeft georganiseerd vorig seizoen, aan het einde van het jaar. Sommigen zullen het misschien al geraden hebben… het zou Bourg-en-Bresse zijn! Helene Cedileau, vice-president van het departement Ain belast met sport en de burgemeester van Bourg-en-Bresse, Jean-Francois Debat, hadden ons al bevestigd dat er dit seizoen een FIP-toernooi in de stad zou plaatsvinden… Alles wijst erop dat Bourg-en-Bresse het toneel zal zijn van een grootschalige competitie aan het einde van het jaar. Wordt vervolgd.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray bereikt mijlpaal van 1000 ATP Tour-wedstrijden
Paquito Navarro en Juan LeBron in actie op het Italy Major-toernooi
Spannende finale van de P1000 Cupra bij TC Pau
Novak Djokovic’s Participation at Wimbledon Uncertain
De opkomst en ondergang van de blonde haartrend in de wereld van Padel