2024 Padel Toernooischema

Padel Nieuws, Padel Toernooien, Padelclubs

Het jaar 2024 belooft een spannend seizoen te worden voor padeltoernooien. De Franse Tennis Federatie (FFT) heeft het schema voor de eerste zes maanden bekendgemaakt. Dit artikel biedt een uitgebreide analyse van de geplande toernooien, inclusief de geselecteerde clubs door de FFT. Hoewel het schema onderhevig is aan veranderingen, biedt de huidige planning een veelbelovend jaar voor padelliefhebbers.

Het jaar begint met de P1000 Gentlemen en Ladies toernooien van 5-7 januari bij 4Padel Maroon. Kort daarna, van 12-14 januari, verplaatst de actie zich naar Padel Shot Lyon voor het P1000 Gentlemen toernooi en 4Padel Strasbourg voor het P1000 Ladies toernooi. Het P1000 Gentlemen toernooi verschuift vervolgens naar 4Padel Limoges van 26-28 januari, terwijl het Ladies toernooi plaatsvindt bij Padel CampusArena. In een ander gelijktijdig evenement, strijden de Gentlemen van 9-11 februari bij Urban Padel Le Mans, en de Ladies gaan de strijd aan bij 4Padel Valenciennes. Bovendien is er het Hangar Padel Meeting toernooi op Reunion Island voor het P1000 Gentlemen toernooi op dezelfde data.

P1000 toernooien in maart

Maart brengt verschillende P1000 toernooien met zich mee. Van 23-25 februari vindt het Gentlemen toernooi plaats bij TCAM, terwijl het Ladies toernooi plaatsvindt bij TSB Jarville. Van 23-25 februari wordt ook het Gentlemen’s P1000 toernooi bij Hermitage ACAD Tennis op Reunion Island gehouden. Daarnaast spelen de Gentlemen bij PC Carcassonne en 4Padel Montreuil van 1-3 maart, terwijl de Ladies deelnemen aan het toernooi bij Angers TC.

Als april nadert, gaan de P1000 toernooien door. Van 12-14 april gaan de Gentlemen naar TC Bourg de Péage, en de Ladies verzamelen bij 4Padel Marville. Vervolgens, van 19-21 april, verwelkomt het Comité Drôme Ardèche de Gentlemen, terwijl Padel Horizon zowel de Gentlemen als Ladies toernooien host. De maand eindigt met het Padel Shot Saint-Etienne toernooi voor Gentlemen, 4Padel Rouen voor de Ladies, en Norges les Bois voor beide categorieën van 26-28 april. Rouen Padel Sand vormt het decor voor het Gentlemen’s P1000 toernooi van 3-5 mei.

P1000 toernooien in mei en juni

In mei wordt het spannend, met toernooien zoals TPG Besançon, Breizh Padel en TC Pau die beurtelings spannende wedstrijden laten zien. In juli zijn La Pala Padel, TPC Baillargues en TPG Besançon enkele van de locaties voor de P1000 toernooien. Augustus begint met toernooien bij TC Padel Reichstett, TCM Vence en Sète Padel, gevolgd door het South Padel Vailhauques toernooi. De maand eindigt met een Gentlemen’s toernooi bij Sète Padel en een drievoudig evenement bij 4Padel Orléans en TPC Palavas voor zowel Gentlemen als Ladies.

P1500 en P2000 toernooien

Ook vinden de P1500 Gentlemen en Ladies toernooien hun plaats op de kalender. Van 16-18 februari organiseert 4Padel Maroon de toernooien voor zowel Gentlemen als Ladies. In april wordt TSB Jarville het strijdtoneel voor de Gentlemen, terwijl 4Padel Creteil de Ladies verwelkomt. In mei organiseert Sète Padel het toernooi voor de Gentlemen, en Grenoble Tennis Padel voor de Ladies. Het schema wordt afgesloten met een juli-editie, waarbij de Gentlemen bij TC Bandol spelen en de Ladies bij TC Toulonnais.

Naast de Padel toernooien biedt het jaar 2024 ook competities in de TNJ (nationale jeugdtoernooien) en Masters categorieën. De TNJ U16 en U18 evenementen vinden plaats op verschillende locaties: 4Padel Maroon in december 2023, Set Padel Narbonne in februari, All In Padel Decines in mei, en TC Bandol voor de Masters in juli.

Het Franse Kampioenschapsschema omvat de Gentlemen en Ladies evenementen van National 1 van 2-4 februari. In maart volgen regionale competities, met de Regionale 1 Gentlemen en Ladies toernooien van 15-17 maart. De Regionale Kampioenschappen voor spelers ouder dan 45 jaar zijn gepland voor 22-24 maart. De Interregionale Conferentie (N2) voor Gentlemen en Ladies vindt plaats van 29-31 maart. In juni zijn er de Franse Kampioenschappen voor spelers ouder dan 45 jaar en de Regionale Kampioenschappen voor Heren Senioren. Tot slot toont juli de U16 en U18 regionale kampioenschappen.

Het jaar 2024 wordt een actief padelseizoen in Frankrijk. Met een overvloed aan toernooien in verschillende categorieën, kunnen spelers en toeschouwers uitkijken naar spannende wedstrijden en intense concurrentie. Geïnteresseerde partijen moeten er echter rekening mee houden dat dit schema onderhevig is aan veranderingen, aangezien de FFT blijft kijken en het programma bijwerkt om de best mogelijke ervaring voor iedereen te garanderen.

Products You May Like

Articles You May Like

Italië wint de Davis Cup na 47 jaar
Pierre Vincent en Arthur Hugounenq verbluffen bij het FIP RISE Bourg-en-Bresse toernooi
Andrey Rublev: Een Opmerkelijk Jaar Vol Successen en Uitdagingen
Rafael Na{‘u0301′}dal’s Komeback: Geloof in de Kracht van de Spaanse Tennislegende
Alexander Zverev’s Struggle to Reach the Next Level, According to Michael Stich